artikel

Terras Top 100 2014 nr. 88: Abdij de Westerburcht, Westerbork

Café

Het enige Top 100-terras in Drenthe maakt een stijging van elf plaatsen. Een multifunctioneel bedrijf in het historische centrum van de in Westerbork gelegen abdij. Gasten kunnen er overnachten, eten, feestvieren, genieten van wellness, naar het La Trappe-proeflokaal of plaatsnemen op een verwarmd terras.

Terras Top 100 2014 nr. 88: Abdij de Westerburcht, Westerbork
De Westerburcht heeft het beste terras van Drenthe.

‘Een behoorlijk groot terras’, aldus ons jurylid. ‘Maar doordat het in vier delen kon worden onderscheiden – onder andere een loungeruimte met luifel – had het geen massaal karakter. Aan de kinderen is gedacht: bij de parkeerplaatsen staan speeltoestellen, waarvan op het moment van het bezoek gebruik wordt gemaakt.’ Wat ons jurylid ook opvalt, is de diversiteit aan bezoekers: ‘Gezinnen, stellen en een groepje senioren’. Om volgend jaar verder te kunnen stijgen, twee details ter verbetering: de omgeving rond de tafels wordt niet schoongemaakt en de medewerker vergeet te vragen of alles naar wens is. De stijging in de lijst geeft aan dat dit ruimschoots is gecompenseerd.

Hoofdstraat 7

www.westerburcht.nl

Reageer op dit artikel