artikel

Terras Top 100 2014 nr. 9: Abel, Poortugaal

Café

We kunnen ons eigenlijk geen Terras Top 100 meer voorstellen zonder dit fraaie bedrijf van Remco en Sigrid Abel. Op de eerste editie na, staat Abel. ieder jaar in de lijst, het zesde jaar op rij nu.

Terras Top 100 2014 nr. 9: Abel, Poortugaal

De service en de snelheid vinden we ieder jaar terug in de juryrapporten en dat is knap. Het is immers geen klein terras. Maar ze begrijpen hoe het werkt: als we een kopje koffie bestellen wordt ons direct gevraagd of we de menukaart willen zien. Kijk, dát is bijverkoop. En als we alles genuttigd hebben, staat er al snel (niet té snel) iemand aan onze tafel met de vraag of we nog iets willen gebruiken. Ook dát zijn punten en omzet. Verder willen we de alertheid van de medewerkers graag benoemen: een schep zand die een jongetje morst, wordt opgeveegd en als een kind een balletje laat vallen, raapt een medewerker het spontaan op en geeft het terug. Een terras waarvan we zouden willen dat het bij ons om de hoek lag. Mazzelaars, die mensen daar in Poortugaal.

 

Albrandswaardsedijk 196

www.abel-restaurant.nl

Reageer op dit artikel