artikel

Terras Top 100 2014 nr. 97: Calf & Bloom, Amsterdam

Café

Dit bijzondere (eet)café is gevestigd in Amsterdamse winkelcentrum Kalvertoren, tussen de Kalverstraat en de Bloemenmarkt. Het heeft een fraai interieur waarin we de hand van ontwerpbureau Concrete herkennen. We zitten hartje stad, maar toch relatief rustig en bovendien met een prima uitzicht over de gracht.

Terras Top 100 2014 nr. 97: Calf & Bloom, Amsterdam

Het terras aan de Singel heeft vrijwel de hele dag zon en dat is een ander pluspunt. De tafels en stoelen zijn tegen de gevel en op de stoep neergezet. Een paar parasols geven beschutting. Hier zit het snel vol, merkt ook onze anonieme bezoeker. ‘Er waren nog twee stoelen vrij aan een tafel van vier. Maar de twee dames die er al zitten, vinden het geen enkel probleem dat we erbij komen. De service was vervolgens snel en gastvrij en de bestelde dranken en snacks van uitstekende kwaliteit.’ Op de grond wel wat kleine troepjes, maar verder oogt hier alles netjes en verzorgd.

Singel 461

www.calfandbloom.nl