artikel

Terras Top 100 2014 nr. 98: De Liefde, Amsterdam

Café

Aan terrassen geen gebrek in wereldstad Amsterdam. Voor wie de drukte van het centrum wil vermijden, is De Liefde een prima alternatief. In het voorjaar van 2012 geopend in het Bilderdijkpark. Geen groot park, maar dit is wel een verrassende, bijna idyllische locatie.

Terras Top 100 2014 nr. 98: De Liefde, Amsterdam

Tot 1990 stond hier de gelijknamige kerk en het gebouw waarin De Liefde is gevestigd, hoorde hierbij. De muur van het voormalige ‘lijkenhuisje’ is geïntegreerd in het interieur. Doods is het hier gelukkig niet. ‘Er is veel aanloop bij deze kleine horecagelegenheid en voor de medewerkers was het moeilijk om iedereen snel te kunnen bedienen.’ Dit zorgt echter niet voor problemen. Aan inzet van het personeel namelijk geen gebrek en gasten wekken daarnaast ook niet de indruk gehaast te zijn. Het terras bestaat deels uit tafels en gewone stoelen, maar ook staan er picknickbanken. Er is volop keuze aan wijnen per glas. Met mooi weer gaat rosé hier dan ook ‘als een speer’.


Bilderdijkpark 1a

www.deliefdeamsterdam.nl

Reageer op dit artikel