artikel

Terras Top 100 2014 nr. 99: New Babylon, Piazza

Café

Op nummer 99 vinden we een opvallende nieuwkomer: New Babylon Piazza. Een restaurant-bar die zich afficheert met eerlijke producten in een design omgeving. Op de daktuin van het Piazza-restaurant is zelfs een complete moestuin aangelegd.

Terras Top 100 2014 nr. 99: New Babylon, Piazza

De koks van het restaurant verwerken het eetbare groen in diverse gerechten. In de moestuin is ook het terras gevestigd. Kunstgras en plastic schapen moeten het plattelandsgevoel versterken. De opvallend gestylde picknickbanken waarop de gast hier kan plaatsnemen, worden geflankeerd door grote bakken met nog jonge bomen. Alles is nieuw en moet duidelijk nog groeien. Nu oogt het op sommige momenten nog wat sfeerloos, zo tussen de flats. De medewerkers doen hun best, maar door het gebrek aan gasten wil de schwung er maar niet in komen. Wel is het een bijzondere locatie, zo midden in de Hofstad. Potentie is er zeker. Dit is een plek die er om vraagt, gevonden te worden.


Anna van Buerenplein 48

www.newbabylon.nl

Reageer op dit artikel