artikel

Hoe komt de Koffie Top 100 tot stand?

Café

Voor het derde jaar stelt Misset Horeca de Koffie Top 100 samen. Daarvoor zijn honderden koffiebedrijven in drie rondes bezocht door mystery visitors, een vakjury en de hoofdjury. Zij gingen op zoek naar de beste koffieserverende bedrijven van ons land.

Hoe komt de Koffie Top 100 tot stand?

Het doel van de Koffie Top 100 is simpel: in veel bedrijven wordt heel goede koffie geserveerd en die zaken verdienen het om daarvoor in het zonnetje te worden gezet. Daarnaast willen we graag de algehele kwaliteit van koffie in de horeca op een nog hoger plan tillen.

Twee jaar geleden introduceerde Misset Horeca de Koffie Top 100 en die bleek, gezien het enorme enthousiasme bij branders en ondernemers, een schot in de roos. Daarom dit jaar alweer de derde editie van deze lijst.

In de eerste ronde werden 300 bedrijven bezocht door een mystery visit bureau. De 150 bedrijven die doorgingen naar de tweede ronde, werden bezocht door de vakjury.  Die bestaat uit baristatrainers, topbarista’s en koffiekenners. Een jurylid maakt zich in tegenstelling tot de mystery visitor altijd bekend voor hij de koffies gaat beoordelen, de ondernemer weet dus dat hij beoordeeld wordt.

De uitslag van die tweede ronde bepaalde de positie in de uiteindelijk ranglijst. Bedrijven die wel bezocht zijn, maar niet voldoende scoorden voor een plek in de Top 100, worden genoemd in de categorie De Aanraders.De zeskoppige hoofdjury heeft uiteindelijk de top van de lijst een tweede keer bezocht om de best scorende bedrijven in de goede volgorde te plaatsen en de uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

Reageer op dit artikel