artikel

Koffie Top 100 2014 nummer 51 t/m 60

Café

Bekijk hier de nummer 51 t/m 60 van de Koffie Top 100 2014.

Koffie Top 100 2014 nummer 51 t/m 60

51. Spaarne 66, Haarlem

Dit Haarlemse familiebedrijf doet wat met haar gasten. Dat komt niet door het interieur en niet door de dynamische ligging aan de Spaarne met zijn langs varende boten. Er hangt een warme, gastvrije sfeer. Daar zorgt het team van Spaarne 66 voor. 
» Download hier het juryrapport

52. Stan & Co, Utrecht

Een mooi stadscafé in de domstad waar ze een prima cappuccino serveren. ‘Net als de lungo gemaakt voor een groot publiek.’ De echte koffiekenner zal in deze cappuccino verfijning missen, maar voor het winkelende publiek is de smaak prima in orde.
» Download hier het juryrapport

53. Royal Smiledog, Drachten

Eigenaren Johan en Renata Sinnighe omschrijven hun horecabedrijf in een winkelstraat van Drachten als ‘lunch and more.’ Naast het serveren van lunches, is er veel aandacht voor koffie. Ramon (19) is momenteel in opleiding tot barista bij Lavazza. 
» Download hier het juryrapport

54. Issimo, Amsterdam

Een mooie stijging met 29 plaatsen voor de espressobar in het Hilton Hotel in Amsterdam. Issimo is een designbar met een eigentijds Italiaanse interieur, geïnspireerd door Illycaffé in Triëst. Amsterdammers weten de koffiehotspot te vinden. 
» Download hier het juryrapport

55. Holland Zwolle, Zwolle

Een eigentijds pannenkoekenrestaurant waar je naartoe gaat voor meer dan alleen pannenkoeken. Aldus de uitbaters op hun website. Ze roemen de lekkere cappuccino als een van de trekkers. De jury ervaart de rosetta als prachtig, maar helaas is het schuim wat te nat en de melk te heet.. 
» Download hier het juryrapport

56. Kaldi Goes, Goes

Kaldi Goes schuift dit jaar met maar liefst 32 plekken op naar 56. In het centrum van de Zeeuwse stad is deze koffiewinkel te vinden. Het terras biedt uitzicht op de Markt. Hier zijn ze bezig met de kwaliteit van hun producten en met beleving.
» Download hier het juryrapport

57. Pays de Mer, Terneuzen

We begroeten de Zeeuwse Gasterij Pays de Mer dit jaar wederom op de 57e plaats in onze koffieranglijst. Eigenaar en barista Ronald Meijer runt deze knusse zaak. Hij gaat helemaal voor Bazar en is trots op deze koffiebrander.
» Download hier het juryrapport

58. Doppio Espresso Zwolle, Zwolle

De dames van Doppio in de Zwolse binnenstad zijn vlot en hebben er duidelijk zin om koffie te maken. Ze zetten het bruine vocht vers op de Technivorm. De rosetta op de cappuccino die ze in een dubbelwandig kopje serveren is mooi om naar te kijken. 
» Download hier het juryrapport

59. Josephine Coffee, Arnhem

Vorig jaar binnengekomen op nummer 100, nu gestegen naar plek 59. Eigenaren Renate Claessens en Arjen Pen zijn enthousiast over koffie en dat blijkt. Onze aansporing van 2013 om de koffies naar een hoger niveau te krijgen heeft gewerkt. 
» Download hier het juryrapport

60. ’t Koffiehuuske, Heerlen

Roel Kleiweg kocht zich begin dit jaar in bij ’t Koffiehuuske en liet meteen een nieuwe machine aanrukken: een Mirage met voetbediening. Dat Kleiweg koffie serieus neemt blijkt. Hij laat zijn personeel trainen bij Blanche Dael.
» Download hier het juryrapport


» Bekijk hier de nummers 61 t/m 70 van de Koffie Top 100 2014.

Reageer op dit artikel