artikel

Koffie Top 100 2014 nummers 11 t/m 20

Café

Bekijk hier de nummers 11 t/m 20 van de Koffie Top 100 2014.

Koffie Top 100 2014 nummers 11 t/m 20

11. Hugo, Gorinchem

‘Life’s too short to drink bad coffee.’ Dit is te lezen op de zwarte personeelskleding van Espressobar Hugo. En hier in deze sfeervolle espressobar geen woorden, maar daden: de koffie is top.
» Download hier het juryrapport

12. ’t Feithhuis, Groningen

Als we bij deze Groningse topzaak binnenstappen worden we hartelijk ontvangen door barista Ulas Tarakci. Hij heeft een besmettelijke passie voor alles wat met koffie te maken heeft en een uitgesproken mening daarover.
» Download hier het juryrapport

13. De Koffiefabriek, Gouda

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk, luidt het gezegde. En zodra je De Koffiefabriek binnenstapt, zit dat wel snor. Een leuke trendy zaak met net personeel en veel aandacht voor de producten.
» Download hier het juryrapport

14. Vrij, Delft

Kijk, dat noemen we nou een entree. Vanuit het ‘niks’ komt Lunchcafé Vrij uit Delft binnen op nummer 14. ‘Verdient een hoge notering’, schrijft het jurylid. Een fijne aanbeveling, maar de argumentatie mag er zijn. 
» Download hier het juryrapport

15. De Eenhoorn, Kampen

Met een stijging van 74 plaatsen is De Eenhoorn bijna de snelste stijger, Stroming uit Heerhugowaard moeten ze voor laten gaan. Maar dat deert niet: het geeft maar aan dat ze hier heel goed bezig zijn.
» Download hier het juryrapport

16. Lola Bikes & Coffee, Den Haag

Hier weten ze alles van koffie… en van fietsen. En van opvallende combinaties blijkbaar. Hadden we van slechte woordgrappen gehouden, hadden we gezegd: Welkom in de Koffiets Top 100. 
» Download hier het juryrapport

17. Stroming, Heerhugowaard

Met een stijging van liefst 75 plekken is restaurant Stroming de snelste stijger. Wat meteen opvalt zijn de goede menukaart en de daarop prijkende zeer vriendelijke prijzen. De koffies worden verzorgd door Kirsten Zoetelief, barista en eigenaar.
» Download hier het juryrapport

18. Anne & Max Amsterdam Zuid, Amsterdam

Een mooie stijging van twintig plaatsen. Het gaat hierbij natuurlijk voornamelijk om de koffie, maar ook de algemene indruk weegt mee en die is bij dit bezoek bijzonder goed. ‘Een prettige zaak’, meldt het juryrapport. 
» Download hier het juryrapport

19. The Coffee Bakery, Haarlem

Bianca Boots is deze zaak pas anderhalf jaar geleden begonnen, maar daarvan is niets te merken. Haar kennis ligt op een hoog niveau en ook aan de routine is goed. Technische vaardigheden en hygiëne zijn uitstekend. 
» Download hier het juryrapport

20. Trambaan 8, Oosterwolde

Vorig jaar kwam Trambaan 8 binnen op plek 54, nu schoppen ze het al tot Provinciewinnaar van Friesland. We hadden een paar kleine opmerkingen, maar sloten het juryrapport hoopvol af: ‘Zeker een bedrijf met potentie’. 
» Download hier het juryrapport


» Bekijk hier de nummer 21 t/m 30 van de Koffie Top 100 2014.

Reageer op dit artikel