artikel

Koffie Top 100 2014 nummers 21 t/m 30

Café

Bekijk hier de nummer 21 t/m 30 van de Koffie Top 100 2014.

Koffie Top 100 2014 nummers 21 t/m 30

21. Coffeelovers Van Piere, Eindhoven

Benauwde momenten voor Coffeelovers Van Piere, begin dit jaar. Door het faillissement van de Polare boekwinkels moest ook de hier inpandig gevestigde Coffeelovers een paar dagen dicht. Er kwam gelukkig een doorstart. 
» Download hier het juryrapport

22. Doppio Espresso Joure, Joure

Van de landelijke koffieketens is Doppio degene met de meeste vestigingen in deze lijst. Liefst vijf keer. En de vestiging in Joure staat het hoogst genoteerd. Er zijn inmiddels 22 Doppio’s over het land verspreidt.
» Download hier het juryrapport

23. Kruim, Gouda

Gevestigd in een oude chocoladefabriek waarin ook het streekarchief, de bieb en een drukkerswerkplaats hun onderkomen hebben. Kruim is hier het middelpunt en de bar staat dan ook in een grote open ruimte. 
» Download hier het juryrapport

24. Babo, Arnhem

Een top-adresje in de Arnhemse binnenstad dat terecht een plek heeft in de Café Top 100. Het hoekpand heeft grote ramen en is daardoor lekker licht van binnen. Opvallend veel vrouwen die hier na het shoppen een kopje koffie komen doen. 
» Download hier het juryrapport

25. Casa Brazuca, Amsterdam

Tiago Gawlinski verhuisde in 1990 van Brazilië naar Nederland. Een Brazuca, oftewel een Braziliaan ver van huis. Volgens de eigen site miste hij in Amsterdam een warme, swingende plek waar kon worden genoten van koffie. Zo ontstond Casa Brazuca. 
» Download hier het juryrapport

26. De (H)eerlijkheid, Schijndel

Gewone dingen, ongewoon goed doen. Daarmee zegt De (H)eerlijkheid in Schijndel zich te onderscheiden. De eigenaar is in ieder geval trots op zijn zaak en geeft het jurylid eerst een uitgebreide rondleiding voordat er koffies geproefd kunnen worden. 
» Download hier het juryrapport

27. De Gulle Gaper, Ede

Op de site van De Gulle Gaper wordt niet alleen met trots gemeld dat de zaak weer is opgenomen in de Koffie Top 100, maar ook uitgelegd hoe de koffies hier bereid worden. En dat dit iets meer tijd kost dan de gast wellicht gewend is.
» Download hier het juryrapport

28. Holland, Kampen

Holland geeft een eigentijdse draai aan het oer-Hollandse pannenkoekenrestaurant. Met een fris interieur waarin een knipoog wordt gemaakt naar het Koningshuis. Van de drie vestigingen maakt Kampen een flinke sprong in deze lijst. 
» Download hier het juryrapport

29. The Dylan, Amsterdam

Achter de historische muren van dit fraaie boutique hotel is koffie een heus speerpunt. Hier word je ontvangen door de gastvrije medewerkers die vriendelijk vragen waar je wilt gaan zitten. Als het jurylid zich bekend maakt, krijgt hij eerst een rondleiding. 
» Download hier het juryrapport

30. Anne & Max Leiden, Leiden

Met een grote houten stamtafel als middelpunt van de zaak, afficheert Anne&Max zich als ‘jouw huiskamer in de stad’. Hier spreken inderdaad de buurtbewoners af en slaan jonge zzp- ers al vroeg in de ochtend de Imac open om de werkdag te beginnen. 
» Download hier het juryrapport


» Bekijk hier de nummers 31 t/m 40 van de Koffie Top 100 2014.

Reageer op dit artikel