artikel

Koffie Top 100 2014 nummers 31 t/m 40

Café

Bekijk hier de nummers 31 t/m 40 van de Koffie Top 100 2014.

Koffie Top 100 2014 nummers 31 t/m 40

31. Victor’s, Haarlem

Victor (van de Lande) is naar eigen zeggen een “kofficionado” pur sang. Hij begon in 1981 als technicus bij de espressomachinefabrikant La Marzocco. In 2001 begon hij een van de eerste echte Espressobars in Haarlem, aan de Kruisstraat. . 
» Download hier het juryrapport

32. Vinnie’s, Amsterdam

Vinnies Deli is gevestigd in een klein pandje op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. gezellige meubels en weinig zitplaatsen maken de zaak tot een intieme huiskamer. De bonen zijn van topbrander Bocca en dat is te proeven.
» Download hier het juryrapport

33. Blossom, Den Haag

De jury is onder de indruk van deze mooie lichte zaak, die dan ook een flinke stap omhoog maakt in de Koffie Top 100. ‘Barista’s werken erg schoon en hygiënisch. Melkpijpje en filterdragers worden uitvoerig schoongemaakt.  
» Download hier het juryrapport

34. Kaldi Tilburg, Tilburg

Deze Kaldi-vestiging in de binnenstad Tilburg maakt een flinke sprong. Van plek 63 naar plek 34. De jury is net als vorig jaar goed te spreken over uitbater en barista-van-dienst Rianne.
» Download hier het juryrapport

35. Doppio Espresso Hilversum, Hilversum

De Hilversumse vestiging van franchiseketen Doppio is opgebouwd door eigenaar Raymond Post. Die heeft een grafische achtergrond, maar volgde zijn hart en maakte enkele jaren geleden de overstap naar de koffie. Met succes. 
» Download hier het juryrapport

36. Nagelkerke, Oudenbosch

‘Een fantastische americano! In balans met alle smaken erin. Fluweelzacht, heerlijk. Zo hoort het!’ aldus de lovende juryopmerkingen over de americano van nieuwkomer Nagelkerke uit het westelijke deel van Noord-Brabant  
» Download hier het juryrapport

37. Coffeelovers Plein 1992, Maastricht

Het thuishonk van de Maastrichtse kwaliteitsbrander Blanche Dael. Coffeelovers Plein1992 is een mooie koffiebar op de plek waar ook de koffiebranderij staat. Barista Michael werkt zeer geroutineerd en snel en zijn werkstation is netjes.  
» Download hier het juryrapport

38. Lot Sixty One, Amsterdam

Grappig nieuw bedrijf met een echte Aussi-vibe. Zowel eigenaar Adam Craig als de barista van dienst komen uit Australië en spreken dus enkel Engels. Enorm veel kennis in huis, bonen worden zelf geïmporteerd en gebrand in de winkel.  
» Download hier het juryrapport

39. De Smaakmaker, Noordwijk

Op het eerste oog is De Smaakmaker een simpele lunchroom. Maar daarmee wordt de zaak volgens het jurylid zeker tekort gedaan. ‘Het personeel was erg gedreven en ze weten wat ze doen!’ aldus de rapportage.  
» Download hier het juryrapport

40. Lokaal, Rotterdam

De lunchroom annex koffiebar Lokaal zit op een mooie locatie onder de Hofbogen. Voor een nieuwerwetse koffiezaak (2011) is de inrichting behoorlijk strak, een plaatje. De koffie komt van de Rotterdamse kwaliteitsbrander Giraffe.  
» Download hier het juryrapport


» Bekijk hier de nummers 41 t/m 50 van de Koffie Top 100 2014.

Reageer op dit artikel