artikel

Koffie Top 100 2014 nummers 41 t/m 50

Café

Bekijk hier de nummers 41 t/m 50 van de Koffie Top 100 2014.

Koffie Top 100 2014 nummers 41 t/m 50

41. Boot Koffie, Baarn

De ‘Boot Koffie’-koffiewinkel staat ook wel bekend als The Golden Coffee Box. Een naam die weer is afgeleid van de kleine goudkleurige koffiebrander van het formaat schoenendoos waarmee het hier ooit begon. 
» Download hier het juryrapport

42. Theothorne, Dieren

Op het oog is Theothorne een doorsnee grand café in een theater. Maar zodra barista Daan Vos zijn mond open doet, is duidelijk dat koffie hier héél serieus genomen wordt. Wat een enthousiasme en kennis heeft deze man. 
» Download hier het juryrapport

43. Sijf, Rotterdam

Plaatje van een zaak aan de Oude Binnenweg in Rotterdam. De barista is enthousiast en kan veel vertellen over de speciale espresso die wordt geserveerd. Wel jammer dat hij hierdoor vergeet het stoompijpje na iedere beurt schoon te maken. 
» Download hier het juryrapport

44. Skylounge, Amsterdam

Hét dakterras van Amsterdam is onderdeel van het Double Tree by Hilton hotel Voor het panoramische uitzicht over de hoofdstad moet wel flink betaald worden, alle koffies kosten hier €6,25. Al is de refill wel ‘gratis’. 
» Download hier het juryrapport

45. Café Local, Maastricht

Tikje stoer ingericht eetcafé in een hoekpand op wat je mag bestempelen als een A-locatie. Volgens het jurylid onderscheidt dit café zich door oprechte gastvrijheid en productkennis en – ervaring. En dat wordt gewaardeerd.
» Download hier het juryrapport

46. De Markt, Utrecht

Wie het Centraal Station van Utrecht uitloopt aan de centrumkant botst er bijna als vanzelf tegenaan: De Markt. Aan het roer twee jonge honden en dat is bij binnenkomst direct voelbaar. Aangenaam publiek en een goede mix van muziek en rumoer. 
» Download hier het juryrapport

47. Doppio Espresso The Wall, Utrecht

Het jurylid wordt enthousiast ontvangen en ziet enkele zzp’ers achter de laptop. Ondanks de zomerhitte is dit een fijne en koele (werk)plek. De filterkoffie komt uit een Moccamaster en dat levert een heerlijk bloemig kopje koffie op. 
» Download hier het juryrapport

48. La Gare, Amstelveen

Coffee- en sandwichcafé La Gare huist in een fraai en historisch pand dat is gebouwd volgens de Amsterdamse School en te vinden op de grens van het station en de oude binnenstad. Alles oogt schoon en fris en er wordt zo veel mogelijk met verse producten gewerkt.
» Download hier het juryrapport

49. Meesterlijke, Hengelo

‘De beste koffie van noordoost Nederland’, concludeerde het AD in de eigen koffietest. Het was eind vorig jaar een mooie opsteker voor Bas Meester die met ‘zijn’ Meesterlijke Koffie en Thee op dat moment krap een jaar open was. 
» Download hier het juryrapport

50. Khotinsky, Dordrecht

De lungo bij Khotinsky heeft kenmerken van een lichte over-extractie, en is hierdoor iets te bitter en met een branderige nasmaak. Gelukkgi werd de koffie milder toen deze een tijdje had gestaan. Ondertussen verbaast het jurylid zich over deze prachtige zaak. 
» Download hier het juryrapport


» Bekijk hier de nummers 51 t/m 60 van de Koffie Top 100 2014.

Reageer op dit artikel