artikel

Koffie Top 100 2014 nummers 91 t/m 100

Café

Bekijk hier de nummers 91 t/m 100 van de Koffie Top 100 2014.

Koffie Top 100 2014 nummers 91 t/m 100

91. Terlago, Horst

Terlago levert een flink aantal plaatsen in, maar behoort nog steeds tot de honderd beste koffiezaken van ons land. En dat voor het derde opeenvolgende jaar. We hopen dan ook dat die laatste prestatie het wint van het slechte gevoel over de daling.  
» Download hier het juryrapport

92. De Buren, Boekelo

‘Een milde koffie met een goede smaakbalans’, zo begint het juryrapport van deze Twentse nieuwkomer. ‘De koffie is makkelijk drinkbaar en bevat geen overheersende smaaktonen. Het mondgevoel is prima: romig en een volle body.’ 
» Download hier het juryrapport

93. Vrijdag, Amsterdam

‘In dit buurtcafé nieuwe stijl loopt het vanaf het begin als een tierelier. Het is dan ook een perfecte en aangename locatie voor een goede kop koffie op ieder moment van de dag’, aldus ons jurylid over deze nieuwe zaak in de A’damse Rivierenbuurt.
» Download hier het juryrapport

94. Nostalgie, Meijel

Nostalgie Eten & Drinken heeft last van de toegenomen concurrentie, vandaar de daling in de lijst. Met de producten is feitelijk weinig mis, ze worden zelfs geserveerd inclusief water en koffielikeur met slagroom, maar ze scoren te gemiddeld.
» Download hier het juryrapport

95. IJspressi, Almere-Stad

Bij IJspressi wordt deze editie van de Koffie Top 100 waarschijnlijk met weinig plezier gelezen. Hopelijk kunnen Inge de Boer en Martijn Olislagers voldoening halen uit het feit dat ze opnieuw behoren tot de honderd beste koffiezaken van Nederland. 
» Download hier het juryrapport

96. Brasserie Jansen, Zwolle

Welkom in de lijst, zeggen we ook tegen Brasserie Jansen in Zwolle. Ons jurylid is enthousiast over de geserveerde espresso. ‘Mooie romige en gladde, glimmende crema en in balans.’ Complimenten zijn er eveneens voor de cappuccino.  
» Download hier het juryrapport

97. ’t Paviljoen, Roosendaal

Eerst aandacht voor het mooie initiatief van ondernemer Lion Schapendonk. ‘Hij gebruikt een mooie blend van de brander, Mocca d’Or Earth’, aldus ons jurylid. ‘Hiermee worden duurzame projecten in Guatemala, Peru en Nicaragua ondersteund.’ 
» Download hier het juryrapport

98. Roos Oostdam, Leiden

Ons jurylid spreekt van een warm welkom als zij haar bezoek aan deze nieuwkomer uit Leiden omschrijft. ‘Leuke zaak, goede sfeer en een leuk team.’ De lungo scoort het best en het lijkt erop dat ons jurylid daarvoor een verklaring heeft.  
» Download hier het juryrapport

99. Zussen, Utrecht

Als de producten net zo goed zouden scoren als de ambiance van het bedrijf, dan was Zussen op een hogere plek binnengekomen. ‘Fraai ingericht, diep en aan de wanden historisch ogende schilderijen van vrouwelijke naakten.’  
» Download hier het juryrapport

100. Rendez Vous, Mijdrecht

De ranglijst afsluiten is niet wat je wilt, zeker niet als je in 2013 het ‘rechter rijtje’ aanvoerde. Rendez Vous hoort echter nog steeds bij de beste koffiezaken van Nederland. Het jurybezoek vindt plaats als de twee barista’s van eigenaar Frans Schreurs vrij zijn, omdat ze de dag ervoor – een zondag – hebben gewerkt.  
» Download hier het juryrapport

Reageer op dit artikel