artikel

Café Top 100 2015 nr. 18: De Engel, Oldenzaal

Café

Kastelein Bas Boerriger en zijn medewerkers heten u welkom’. Het is een mooie zin op de site van dit fraaie bierlokaal. Want wie zichzelf kastelein noemt, neemt het horecavak serieus. En dat is in die bierlokaal het geval.

Café Top 100 2015 nr. 18: De Engel, Oldenzaal

Keurig in het zwart en wit gestoken wordt de gast hier bediend. Ons jurylid zit ondertussen heerlijk op het terras, heeft een uitstekende Spaanse Verdejo in het glas dat voor hem staat, en mag na de vraag of er iets te roken is zelfs kiezen uit een heuse sigarenkist. Een uitstervend fenomeen sinds het rookverbod van kracht is.
Binnen is dit een echt bruin biercafé, aangesloten bij de ABT. Dat betekent veel keuze van fles en tap, waaronder het eigen witbier Witte Engel. Op de vloer pinda-
doppen die knarsen onder de voetzolen. Leuk ook, dat bierplankje met drie kleine proefglaasjes.

Gastheer: Bas Boerrigter
Site: Bierlokaaldeengel.nl

Prijs: fluitje € 2,10 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel