artikel

Café Top 100 2015 nr. 24: De Morgenstond, Griendtsveen

Café

Turf wordt al lang niet meer gestoken in 
De Peel. Toch ademt alles in deze omgeving de historie van de tijd dat ‘het zwarte goud’ welvaart bracht in dit gebied. Om de arbeiders onderdak en vertier te verschaffen, werden eind 19e eeuw huizen gebouwd en werd een herberg neergezet.

Café Top 100 2015 nr. 24: De Morgenstond, Griendtsveen

Na een periode van hard werken werd hier het loon uitbetaald, wat deels direct weer in drank werd omgezet. Anno nu is De Morgenstond het kloppend sociale hart van Griendtsveen. En, dankzij de fraaie ligging, lokt het ook de vele fietstoeristen als vanzelf naar binnen of het terras op. Fietsers kunnen letterlijk en figuurlijk even bijtanken; er is een oplaadpunt voor de elektro bikes. Het jurylid komt er verschillende keren en merkt op: ‘Er zit een goed management achter deze zaak.’ En inderdaad, eigenaar Gerold van der Vrande is een actieve ondernemer , die zijn zaak met een aangeboren gevoel voor gastvrijheid aanstuurt. Soms wordt hier veel gegeten, maar de caféfunctie wordt nimmer verzaakt.

Eigenaar: Gerold van der Vrande
Site: Herbergdemorgenstond.nl

Prijs: fluitje € 2,10 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel