artikel

Café Top 100 2015 nr. 37: De Korenbloem, Tilburg

Café

De locatie van Stapperij De Korenbloem is op het eerste gezicht niet optimaal: aan een druk kruispunt, buiten het centrum van Tilburg. Maar wel in de buurt van veel kantoren en universiteitsgebouwen die voor aanloop zorgen en er is goede parkeergelegenheid.

Café Top 100 2015 nr. 37: De Korenbloem, Tilburg

Het terras oogt fraai door de korenbloemblauwe luifel en stoelhoezen . Het geheel gaat verscholen achter gesnoeide leilinden, die samen met de glazen windschermen het geluid van auto’s en bussen goed tegenhouden. Binnen is het veel ruimer dan je van buiten zou verwachten, met een serre, grote stamtafel en statafels. De Korenbloem is een klassiek ingericht café: emaillen borden en oude bierreclames aan de muren, karakteristieke bollampen, fruit- en sigarettenautomaat in de hoek. Het ervaren personeel heet ons hartelijk welkom en we kunnen, terwijl de keuken eigenlijk dicht is, toch wat eten. Drankjes worden netjes geserveerd, in de juiste glazen en met veel ijs in de cola.

Eigenaren: Leon van de Hoogen en Cecil Groeneweg
Site: Stapperijdekorenbloem.nl

Prijs: fluitje € 2,30 / koffie: € 2,10

Reageer op dit artikel