artikel

Café Top 100 2015 nr. 40: In den Ouden Vogelstruys, Maastricht

Café

De Struys’, zoals kenners dit oeroude café liefkozend noemen, opende al in 1730 op de huidige locatie aan het Maastrichtse Vrijthof en staat daarmee in de lijst van oudste nog opererende bedrijven in Nederland, die weekblad Elsevier recent publiceerde.

Café Top 100 2015 nr. 40: In den Ouden Vogelstruys, Maastricht

Dit is dan ook met recht een authentiek bruin café, dat het vooral van de omvang van het terras moet hebben, binnen is het niet al te groot. De sfeer wordt gemaakt door de stamgasten, die tijdens het jurybezoek massaal zijn komen opdraven voor een aspergemenu van € 17,50 voor drie gangen. Eigenaar Henri Hochstenbag nam in september De Geul-hemermolen in Berg en Terblijt over, en moet dus zijn aandacht verdelen tussen de bedrijven. Dit voormalige Café van het Jaar, winnaar in 1996, blijft een iconisch bedrijf en een prachtige zaak. Een museum bijna. Niet vanwege de leeftijd, maar vanwege het tijdsbeeld dat geschetst wordt door fotolijstjes met al die stamgasten van weleer aan de wand. Een must see voor elke caféliefhebber.

Eigenaar: Henri Hochstenbag
Site: Vogelstruys.nl

Prijs: fluitje € 2,20 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel