artikel

Café Top 100 2015 nr. 43: De Walvis, West-Terschelling

Café

Een begrip, en heus niet alleen op Terschelling. Ook de hippe Amsterdamse scene heeft dit fijn gelegen strandcafé, onder aan het duin met uitzicht over strand en wad, ontdekt. Op een zomerse dag zit het tjokvol en ook in de winter aan gasten geen gebrek.

Café Top 100 2015 nr. 43: De Walvis, West-Terschelling

Niet omdat het pal aan het strand ligt, men komt voor De Walvis zelf! Een prachtige zaak. Ondanks de drukte en warmte is de bediening rap en efficiënt. Medewerkers hebben de horecaglimlach goed onder de knie, maar met iets meer personal touch zou het geloofwaardiger overkomen. Op onderdelen als productbehandeling, hygiëne en presentatie scoort De Walvis zeer hoog, op gastvrijheid zijn nog punten te winnen. Binnen is de zaak kleurrijk en gezellig ingericht. Geen interieur met voordehandliggend wrakhout en oude boeien, maar leuke lampen en decoratie. De kaart is fairtrade en eco, met daarnaast zelfs een aparte allergiekaart. De zelfgemaakte bitterballen gaan als warme, eh, broodjes.

Eigenaren: Marleen Verhaagen, Neeke van Dieren en John Bijlsma
Site: Walvis.org

Prijs: fluitje € 2,30 / koffie € 2,20

Reageer op dit artikel