artikel

Café Top 100 2015 nr. 46: Oud Brabant, Oirschot

Café

Midden in het oude centrum van Oirschot ligt aan de markt dit kleine bruine café met een klassieke serre. Een jaar of vijftien terug werd Oud Brabant al eens Dorpscafé van het Jaar, en wij snappen wel waarom: de Brabantse gastvrijheid en nostalgische gezelligheid omarmen je hier.

Café Top 100 2015 nr. 46: Oud Brabant, Oirschot

In al die jaren is weinig veranderd, en dat bedoelen we positief: het nostalgische gevoel van een echt bruin café overheerst, inclusief Perzische tapijtjes op tafel. Oud Brabant wil de ‘huiskamer van Oirschot’ zijn, maar we mogen het ook gerust de eetkamer van Oirschot noemen, met kook-clinics en eens in de zes weken een culinaire thema-avond. Service, productbehandeling en sfeer zijn van prima niveau. Daar kunnen Oirschotse collega’s nog van leren. De frisse jongedame die ons bedient heeft kennis van haar bieren en biedt zelfs een klein proefglaasje aan als we vragen hoe de blauwe Chimay van de tap smaakt – oordeel: voortreffelijk. Dit gebruik zien we gelukkig steeds vaker, heel gastvrij.

Eigenaren: Rob en Virginie Janssen
Site: Oudbrabant.nl

Prijs: fluitje € 1,90 / koffie € 2