artikel

Café Top 100 2015 nr. 55: Berlage, Eindhoven

Café

Dit grand café in De Bergen, het ‘Quartier Latin’ van Eindhoven, is al een kwart eeuw een begrip voor een groot en gevarieerd publiek. Voor wie Berlage niet kent: het is een groot stadscafé-restaurant met vintage industrieel design, een winkeltje en een vergaderzaal en terras.

Café Top 100 2015 nr. 55: Berlage, Eindhoven

De jury kan zich hier ook zeker in vinden en laat het grandcafé voor het tweede opeenvolgende jaar stijgen in de lijst. En daar zijn we blij mee, want hiermee is de daling in de lijst, die de voorgaande jaren is ingezet, mooi een halt toegeroepen. Berlage wordt omschreven als een sterk en solide bedrijf en dat geldt ook voor het publiek, ‘vooral niet te hip’, aldus de jury. ‘Daardoor vindt iedereen hier zijn of haar plek.’  Zo ook onze jury. Die constateert dat ‘eten’ een belangrijke rol inneemt bij Berlage, getuige de menukaart en de prachtig opgemaakte borden. Maar één van de criteria in deze lijst is dat je gewoon een biertje kan bestellen aan de bar en dat daar kan opdrinken in een fijne, warme omgeving: dat geldt dubbel en dwars voor deze cafétopper.

Eigenaren: Leon Hamers en Frans Thijssen
Site: Berlage.nl

Prijs: bier 25cl € 2,50 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel