artikel

Café Top 100 2015 nr. 61: De 12 Balcken, Den Burg

Café

Texel mag trots zijn op Taveerne De 12 Balcken. Dit bedrijf maakt een zeer goede indruk op onze jury. Een kort citaat uit het juryrapport: ‘Wat een prettige, intieme sfeer. Veel donker hout, mooie lampen, grote stamtafel, verse bloemen en ruime lichtere serre achterin.

Café Top 100 2015 nr. 61: De 12 Balcken,  Den Burg

Wij willen dan ook het liefst direct de boot naar Texel nemen om te genieten van de gastvrijheid van De 12 Balcken. En er is meer, want in dit bedrijf werkt een heuse biersommelier. Bierkenner Dirk geeft niet alleen goede adviezen, hij is ook de bedenker van het recept voor de zomerse trippel Schering & Inslag en het 
9 procent donkere bier Kaggel. Beide gebrouwen bij Klein Duimpje in Hillegom en op de bierkaart in De 12 Balcken. Dirk is ook kok en werkt zichtbaar met plezier achter zijn lavagrill in de open keuken. Personeel in dit bedrijf loopt in herkenbare bedrijfskleding met logo en ook op wijnglazen prijkt het logo van dit Texelse topbedrijf.

Eigenaren: Carolien van Wijnen en 
Co Vermuë
Site: 12balcken.nl

Prijs: fluitje € 2,20 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel