artikel

Café Top 100 2015 nr. 69: Meesters, Tilburg

Café

Stadscafé MeesterS is voor het derde opeenvolgende jaar opgenomen in deze lijst met honderd beste cafés en maakt een prachtige sprong: van 92 naar plek 69. De Brabantse gelegenheid is gevestigd in een monumentaal hoekpand, dat volgens ons jurylid ‘één en al warmte en luxe uitstraalt’.

Café Top 100 2015 nr. 69: Meesters, Tilburg

Er zijn nog meer complimenten: ‘Plezierige grandeur, elegante en een charmante in het zwart geklede barman met trendy baard. He owns the place, echt jammer dat we weg moeten.’ Let op de spelling, zo wordt benadrukt in het rapport: de laatste S is een hoofdletter. Het past bij de uitstraling: ‘Prachtig uitgelicht en tiptop terras, en de naam keert steeds terug in gouden kapitalen. Hoog plafond met fraaie ornamenten. De lange, blinkende bar straalt je tegemoet.’ In de ruimtes waar je kunt eten, is het donkerder en intiemer. ‘Overal monumentale lampen en kunstzinnige foto’s aan de wanden. Een topzaak.’

Eigenaren: Arie Moret, Rebecca 
Woerdeman en Ton van Helden
Site: Stadscafemeesters.nl

Prijs: fluitje € 2,40 / koffie € 2,30

Reageer op dit artikel