artikel

Café Top 100 2015 nr. 71: ’t Keerpunt, Spijkerboor

Café

Ondernemer Willem Dijkema etaleert zijn vakkennis als de vakjury op bezoek is in Spijkerboor. ‘We bestellen een Spijkerbiertje en een Korenwolf. De eigenaar vraagt of hier citroen in moet. Prima! Als we ontkennend antwoorden, geeft hij ons gelijk.

Café Top 100 2015 nr. 71: ’t Keerpunt, Spijkerboor

‘Zonder is het veel lekkerder’, zo luidt zijn antwoord. Alles wordt keurig uitgeserveerd. In de juiste glazen en met het logo naar onze richting op tafel gezet. Hetzelfde ritueel bij het tafeltje naast ons. Willem is een makkelijke prater en een sympathieke uitbater. In de zomer is ’t Keerpunt een populair adres voor passanten als (fiets)toeristen. Daarnaast is het een echt dorpscafé dat dankzij een keur aan activiteiten zorgt voor leven in de zaak. Of, zoals ons jurylid het omschrijft: ‘Als sociale spil in de regio is dit een topadres. Bovendien een zaak met veel historie. Sympathieke eigenaren die hard werken om een goede boterham te verdienen en dat verdient respect.’

Eigenaren: Willem Dijkema en 
Anneke Berends
Site: Tkeerpunt.nl

Prijs: fluitje € 1,90 / koffie € 1,90

Reageer op dit artikel