artikel

Café Top 100 2015 nr. 72: Zomerzorg, Hillegom

Café

Na een periode van 38 jaar deed Henrie Siebelt zijn café, dat zo’n tachtig jaar oud is, begin dit jaar over aan zijn zoon. ‘Bij het afrekenen krijgt de gast een soort bidprentje over Henrie, met daarop leuke kroeguitspraken en een bedankje voor zijn jaren als kastelein’, zegt ons jurylid.

Café Top 100 2015 nr. 72: Zomerzorg, Hillegom

‘Zomerzorg heeft een mooie rookruimte en een grote zaal voor bruiloften en partijen.’ Henrie is zeker nog niet uit beeld verdwenen, zo blijkt tijdens ons bezoek. ‘Hij stond in de keuken omdat zijn zoon vrij was en ging alle tafels langs – in koksbuis – om te vragen of alles naar wens was.’ De negen plaatsen winst is een compliment voor de tweede generatie. Ons jurylid: ‘Hier word je helemaal vrolijk van. Bar vol, Henrie’s dochter staat vrolijk achter de bar, de 76-jarige Willem als ober en twee zeer attente medewerksters in de bediening. Willem blijkt al vijftig jaar in dienst te zijn en loopt met een witte doek over zijn arm. Een dikke 10 voor bediening en bezorging. Je voelt aan de sfeer dat iedereen tevreden is.’

Eigenaren: familie Siebelt 
Site: Zomerzorg.nl

Prijs: fluitje € 2,35 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel