artikel

Café Top 100 2015 nr. 78: ’t Plein, Meppel

Café

Gestaag omhoog, dat lijkt de filosofie van deze ‘herberg’. Opnieuw een paar plaatsen winst voor Petra en Jaap de Boer. Allereerst onze complimenten voor de ‘optimale interne marketing’: het tweede kopje koffie voor € 0,80.

Café Top 100 2015 nr. 78: ’t Plein, Meppel

Daarnaast pluspunten voor de kaart, die is leuk opgemaakt en bevat foto’s van de medewerkers én vaste gasten. ‘Het interieur is druk en (daardoor) er is veel te zien: gimmicks en historie.’ Het hoekpand heeft een mooi en fleurig terras en is tijdens ons bezoek al vroeg druk bezet. Ook over de bediening is ons jurylid te spreken. ‘Heel vriendelijke en gastvrije dame, maar met name de (donkere) jongen is een kanjer. En dat vinden er meer. Als hij een dame op leeftijd een balletje gehakt uitserveert, wordt hij door haar liefkozend geklopt en in het plaatselijke dialect ‘een schat’ genoemd.’ De diversiteit van de gasten wordt mooi omschreven in het juryrapport. ‘Variërend van op terras kaartende mannen tot een heer in rode (korte) golfbroek met een Porsche.’

Eigenaren: Petra en Jaap de Boer Site: Herberghetplein.nl

Prijs: fluitje € 2,30 / 
koffie € 2,10, tweede kopje € 0,80

Reageer op dit artikel