artikel

Café Top 100 2015 nr. 80: Morshuis, Albergen

Café

Bij onze binnenkomst in het Albergse Morshuis is een zeer enthousiast goedemorgen hoorbaar. Dat en een gezellig gesprek geven een goed gevoel. De ondernemer vertelt over de kapster die twee keer per maand in zijn zaak komt knippen.

Café Top 100 2015 nr. 80: Morshuis, Albergen

Een win-winsituatie, noemt hij het. Het café wordt vaak bezocht door motorrijders die een drankje drinken op de route. Het is al vroeg open en druk. In het interieur veel spulletjes uit grootmoeders tijd. Er zijn gezellige hoekjes gecreëerd, en er zijn, zo horen we, verbouwingsplannen. De jeugd checkt in via smartphone en gaat niet meer aan de bar zitten. Ze pakken zelf een biertje uit de koelkast en betalen de lege flesjes. Dit systeem, gebaseerd op vertrouwen, werpt zijn vruchten af. Het is dus ook niet zo gek dat de uitbater van deze zaak al eens is onderscheiden met de Meest Markante Ondernemerprijs. Sinds zijn benoeming in 2003 zet hij door met creatieve ideeën en samenwerkingen met andere ondernemers.

Eigenaren: Edward en Olga Morshuis Site: Morshuis.nl

Prijs: fluitje € 1,90 / koffie € 2

Reageer op dit artikel