artikel

Café Top 100 2015 nr. 96: Faber, Nijmegen

Café

Café Faber in Nijmegen oogt als een echt buurtcafé. De zaak, op een hoek gevestigd, heeft een mooie uitstraling en ziet er van buiten al erg gezellig uit. Je komt binnen door twee prachtige gebogen halfronde deuren met glas in lood erboven. De stijl van het café is een mix van oud bruin en modern.

Café Top 100 2015 nr. 96: Faber, Nijmegen

Hier en daar liggen kussentjes in de vensterbanken en zijn er speelse verhogingen. Zelfs de rokersruimte ziet er mooi uit. Faber serveert geen diner, maar biedt wel een gevarieerde, regelmatig wisselende lunchkaart. Een mooie bar is gevuld met verschillende bieren van de tap en fles. Daarbij krijg je een schaaltje nootjes. 
De alerte gastvrouw heet ons bij binnenkomst van harte welkom en neemt direct de bestelling op. Dat is fijn, zo’n snelle service. Ook haar later binnengekomen collega verstaat zijn vak. Hij vertelt honderduit over het café en houdt ondertussen de glazen van andere gasten goed gevuld. Deze dingen maken van Faber een echte aanrader.

Eigenaren: Tijl Verschuur en Bas 
Neienhuijsen Site: Cafefaber.nl

Prijs: fluitje € 2,30 / koffie € 2,20

Reageer op dit artikel