artikel

Café Top 100 2015 nummer 11 t/m 20

Café

Bekijk hier de nummers 11 tot en met 20 van de Café Top 100 2015.

Café Top 100 2015 nummer 11 t/m 20

11. In de Wildeman, Amsterdam

In een smalle steeg tussen Nieuwendijk en Nieuwezijds Kolk ligt dit fraaie Amsterdamse café-monument. We houden van de mooie gevel met honderden vierkanten ruitjes en het kleine terras in de namiddagzon.
> Bekijk hier het juryrapport

12. Anvers, Tilburg

De Oude Markt in Tilburg is heerlijk intiem en perfect geschikt als horecapleintje. Als we Anvers binnenkomen zien we een prachtige plavuizen vloer, een glanzende bar en een mooie leestafel met authentieke lampen erboven.
> Bekijk hier het juryrapport

13. De Stee, Leeuwarden

Op plek dertien vinden we het beste café van Leeuwarden, sterker nog: het beste café van Friesland. Natuurlijk, over smaak valt te twisten, maar Armand en Ilva Stoelwinder weten evenals vorig jaar –en het jaar daarvoor- als hoogste Friese café te eindigen.
> Bekijk hier het juryrapport

14. Koops, Haarlem

Terwijl het café om de hoek rustig oogt, zit Koops ramvol. Zowel binnen als buiten. Het jurylid omschrijft Koops dan ook treffend als een ‘sneuvelkroeg’ (voor de kenners) waar het personeel zeer alert is en vol humor zit.
> Bekijk hier het juryrapport

15. Arendsnest, Amsterdam

Weinig cafés die minder introductie behoeven dan dit gerenommeerde, hoofdstedelijke biercafé. In een statig pand aan een gracht vinden we een leuk, klein terrasje op de kade. Eenmaal binnen bewonderen een schitterende bar van koper.
> Bekijk hier het juryrapport

16. De Beyerd, Breda

Vijf jaar nadat De Beyerd voor de tweede keer werd gekroond tot Café van het Jaar stoomt het bedrijf van de familie De Jongh alweer stevig op richting de Top 10. Dit jaar zelfs de snelste stijger.
> Bekijk hier het juryrapport

17. Jos Meesterschenkerij, Nijmegen

Een vaste waarde in deze lijst en, net als De Beyerd, ooit gekroond tot ’s lands beste café. Eigenaar Martien Evers doet beetje bij beetje een stapje terug ten faveure van dochter Malu. Zij morrelt niet aan de basiskenmerken van dit opvallende buurtcafé.
> Bekijk hier het juryrapport

18. De Engel, Oldenzaal

‘Kastelein Bas Boerriger en zijn medewerkers heten u welkom’. Het is een mooie zin op de site van dit fraaie bierlokaal. Want wie zichzelf kastelein noemt, neemt het horeca-vak serieus. En dat gebeurt hier ook.
> Bekijk hier het juryrapport

19. De Gaper, Eindhoven

Eindhoven ontwikkelt zich in razend tempo tot de hotspot van zuidelijk Nederland. Industrieel erfgoed wordt getransformeerd tot hippe tenten met nationale allure. De Gaper bijvoorbeeld, een topcafé.
> Bekijk hier het juryrapport

20. De Bonte Koe, Leiden

In een smal straatje in de Leidse binnenstad bevindt zich dit plaatje van een café met zijn fraaie wandtableaus. De Bonte Koe ontleent zijn naam aan de slagerij die er ooit zetelde, maar inmiddels wordt er al meer dan een eeuw drank geschonken.
> Bekijk hier het juryrapport

» Download hier de nummers 21 t/m 30 van de Café Top 100 2015.

Reageer op dit artikel