artikel

Café Top 100 2015 nummer 41 t/m 50

Café

Bekijk hier de nummers 41 tot en met 50 van de Café Top 100 2015.

Café Top 100 2015 nummer 41 t/m 50

41. De Verleiding, Roermond

De Verleiding, gelegen bij een brug over de Roer, probeert op originele wijze op zoveel mogelijk plaatsen in het bedrijf de naam van het café terug te laten komen als thema, in allerlei vormen. Pronkstuk is een schilderij van een dame in verleidelijke pose, dat op het plafond gemonteerd is.
> Bekijk hier het juryrapport

42. De Walrus, Sneek

De Walrus in Sneek ligt in het terrasrijke oude centrum van Sneek en heeft dan ook flink concurrentie van omliggende bedrijven. Maar daar steekt het terras van De Walrus met kop en schouders bovenuit, getuige de 14e plek in de Misset Terras Top 100.
> Bekijk hier het juryrapport

43. De Walvis, West-Terschelling

Een begrip, en heus niet alleen op Terschelling. Ook de hippe Amsterdamse scene heeft dit fijn gelegen strandcafé, onder aan het duin met uitzicht over strand en wad, ontdekt. Op een zomerse dag zit de zaak tjokvol en ook in de winter aan gasten geen gebrek.
> Bekijk hier het juryrapport

44. Kandinsky, Tilburg

Biercafé Kandinsky scoort al jaren bovengemiddeld, en stoomt dan ook langzaam op in de lijst. Intussen is het linkerrijtje bereikt, en dat is meer dan terecht. ‘Hier wordt genoten, niet gegoten’ staat op het krijtbord buiten op de stoep.
> Bekijk hier het juryrapport

45. D’r Klinge, Heerlen

In het juryrapport valt veelvuldig het woord ‘professioneel’, en dat slaat uiteraard op de medewerkers van D’r Klinge. Hier werken mensen die wéten wat het prachtige horeca-vak inhoudt, hoe ze gasten een aangenaam verblijf kunnen bieden.
> Bekijk hier het juryrapport

46. Oud Brabant, Oirschot

Midden in het oude centrum van Oirschot ligt aan de markt dit kleine bruine café met een klassieke serre. Een jaar of vijftien terug werd Oud Brabant al eens Dorpscafé van het Jaar, en wij snappen wel waarom: de Brabantse gastvrijheid.
> Bekijk hier het juryrapport

47. De Poshoorn, Maastricht

Dit voormalig Café van het Jaar – De Poshoorn won de titel in 2002 – is fraai gelegen tegenover het Maastrichtse station en doet ook dienst als hotel. De terrassen maken een gezellige indruk, een gevoel dat na binnenkomst wordt versterkt.
> Bekijk hier het juryrapport

48. Hessel, Hoorn

Na drie jaar eregalerij maakt de voormalige winnaar van de Café Top 100 2011, zijn rentree. Op nummer 48 komt het befaamde eilandcafé van de Terschellingse troubadour en caféhouder Hessel van der Kooy. Bij ons eerste bezoek treedt hij op, samen met dochter Tess.
> Bekijk hier het juryrapport

49. Soestdijk, Groningen

Het royale etablissement van Groningen. Zo profileren de uitbaters van Soestdijk in Groningen hun café met deze koninklijke naam, dat zetelt in een pittoresk pand in het centrum van de ‘hoofdstad van Noord Nederland.
> Bekijk hier het juryrapport

50. Dudok, Rotterdam

Deze stadsbrasserie huist in een mooie architectonische entourage. Het voormalig hoofdkantoor van Nationale Nederlanden is al sinds 1991 de stek van Dudok Rotterdam. De jury wordt bij binnenkomst begroet door een vriendelijke, verzorgd uitziende medewerker.
> Bekijk hier het juryrapport

» Download hier de nummers 51 t/m 60 van de Café Top 100 2015.

Reageer op dit artikel