artikel

Café Top 100 2015 nummer 51 t/m 60

Café

Bekijk hier de nummers 51 tot en met 60 van de Café Top 100 2015.

Café Top 100 2015 nummer 51 t/m 60

51. Jopenkerk, Haarlem

De glimmende koperen ketels blinken je tegemoet zodra je de Jopenkerk binnenstapt. Er valt wat te beleven in deze voormalige kerk die nu dienst doet als bar, restaurant, lounge, zaal en café. En dan vergeten we bijna de functie van bierbrouwer te vermelden.
> Bekijk hier het juryrapport

52. De Posthoorn, Epe

Een bruin café op de Gelderse Veluwe in een aantrekkelijk historisch exterieur en met een leuke veranda. De Posthoorn in Epe is al vele eeuwen een horecabedrijf en heeft al een aantal jaren een plek in de Café Top 100. Een topzaak met uitstraling.
> Bekijk hier het juryrapport

53. Hofsteenge, Grolloo

Hofsteenge behoort tot de vaste waardes in deze lijst. Stabiel familiebedrijf met een lange historie die we al vaker aanhaalden. Beroemd doordat het in de jaren ’60 de Nederblues in het zadel hielp.
> Bekijk hier het juryrapport

54. De Walrus, Leeuwarden

Friese glorie in onze Café Top 100. De Walrus, het concept uit de koker van de Friese topondernemers Bas Hollenberg en Arjen Rusticus, komen we niet alleen tegen op plek 54 maar ook op de 42e plaats. Bij die hoogste notering gaat het om het café in Sneek.
> Bekijk hier het juryrapport

55. Berlage, Eindhoven

Dit grandcafé in De Bergen, het ‘Quartier Latin’ van Eindhoven, is al een kwart eeuw een begrip voor een groot en gevarieerd publiek. Meer dan eens is het café van Leon Hamers en Frans Thijssen geroemd als één van de beste cafés van Eindhoven en zelfs heel Brabant.
> Bekijk hier het juryrapport

56. Nielz, Almelo

We vinden het leuk om te zien dat er veel wordt georganiseerd in het Almelose café Nielz. Zo is er bijvoorbeeld een roséproeverij om de nieuwe huiswijn te selecteren, samen met de gasten. Door gasten inspraak te geven, kweek je loyaliteit, dat is de gedachte.
> Bekijk hier het juryrapport

57. Brecht, Amsterdam

We verwelkomen Brecht in Amsterdam als hoogste nieuwkomer in onze Café Top 100. Vorig jaar zat dit Amsterdamse huiskamercafé in Berlijnse stijl nog bij de aanraders. Dit jaar binnen op nummer 57.
> Bekijk hier het juryrapport

58. De Witte Aap, Rotterdam

De Witte Aap is niet alleen in Rotterdam een begrip, ook buiten de stads- en zelfs landsgrenzen wordt er positief gesproken over dit Rotterdamse horecabedrijf. Enkele jaren geleden werd het door Lonely Planet zelfs uitgeroepen tot ‘beste bar ter wereld’.
> Bekijk hier het juryrapport

59. Janssen en Van Dijk, Rotterdam

De zwarte luifels, mooie plantenbakken en glimmende zwarte tegels nodigen uit om op het terras te zitten of naar binnen te gaan van dit aan de Westewagenstraat gevestigde Rotterdamse bedrijf. Eenmaal binnen is het sfeervol en gezellig.
> Bekijk hier het juryrapport

60. Oosterling, Amsterdam

Oosterling is en blijft een instituut. Dit Amsterdamse horecabedrijf, gevestigd in de Utrechtsestraat 140 in het centrum van onze hoofdstad, wordt omschreven als een mooie, authentieke zaak.
> Bekijk hier het juryrapport

» Download hier de nummers 61 t/m 70 van de Café Top 100 2015.

Reageer op dit artikel