artikel

Café Top 100 2015 nummer 71 t/m 80

Café

Bekijk hier de nummers 71 t/m 80 van de Café Top 100 2014.

Café Top 100 2015 nummer 71 t/m 80

71. ’t Keerpunt, Spijkerboor

Ondernemer Willem Dijkema etaleert zijn vakkennis als de vakjury op bezoek is in Spijkerboor. ‘We bestellen een Spijkerbiertje en een Korenwolf. De eigenaar vraagt of hier citroen in moet. Prima! Als we ontkennend antwoorden, geeft hij ons gelijk.
> Bekijk hier het juryrapport

72. Zomerzorg, Hillegom

Na een periode van 38 jaar deed Henrie Siebelt zijn café dat inmiddels al zo’n tachtig jaar oud is, begin dit jaar over aan zijn zoon. ‘Zomerzorg heeft een mooie rookruimte en een grote zaal voor bruiloften en partijen.’ Henrie is zeker nog niet uit beeld verdwenen, zo blijkt tijdens ons bezoek.
> Bekijk hier het juryrapport

73. NRC, Rotterdam

Vorig jaar Aanrader, nu komt dit, in een prachtig pand in de Witte de Withstraat gevestigde, café binnen in de lijst met beste honderd. ‘Een terrasje aan de straat, daarna loop je via een statige trap naar boven en kom je binnen in een heel mooi en groot bedrijf met hoog plafond’.
> Bekijk hier het juryrapport

74. Ledig Erf, Utrecht

‘Een echt café met veel vaste gasten’, zo klinkt de korte en bondige samenvatting van Ledig Erf door ons jurylid. ‘Het is prachtig gelegen op een hoek en wordt beter bezocht dan de omringende zaken.
> Bekijk hier het juryrapport

75. ’t Stulpke, Uden

Vriendelijke bediening en een prima sfeer, zo zijn onze juryleden eensgezind in hun bevindingen. Waarover ze het ook eens zijn: er komt een gemêleerd publiek bij het drukste café van Uden.
> Bekijk hier het juryrapport

76. Kobus Kuch, Delft

Welkom terug! Een mooie rentree voor Kobus Kuch, dat in het verleden ‘vaste gast’ was bij de beste honderd maar in november 2011 (de lijst voor 2012) buiten de top 100 viel. Een jaar later werd (weer) een plek bij de Aanraders gerealiseerd en twee jaar later is er de terugkeer op plaats 76.
> Bekijk hier het juryrapport

77. Jack’s Café, Heemskerk

Om de hoek ligt de nummer 5 van deze top 100, Grandcafé Van Ruysdael. Dit is in Heemskerk dus de place to be voor caféliefhebbers. Jack’s Café was vorig jaar Aanrader en dwingt in deze editie een plek af bij de beste honderd.
> Bekijk hier het juryrapport

78. ’t Plein, Meppel

Gestaag omhoog, dat lijkt de filosofie van deze ‘herberg’. Opnieuw een paar plaatsen winst voor Petra en Jaap de Boer. Allereerst onze complimenten voor de ‘optimale interne marketing’: het tweede kopje koffie voor €0,80. Daarnaast pluspunten voor de originele kaart.
> Bekijk hier het juryrapport

79. De Bommel, Breda

Dit jaar is de entree in de Café Top 100 voor bruin café De Bommel in Breda. Stripfiguur Olie B. Bommel is het logo van de zaak en is te zien op het uithangbord. Het interieur bestaat voor een groot deel uit hout, er podium achterin de zaak en we zien veel verse bloemen.
> Bekijk hier het juryrapport

80. Morshuis, Albergen

Bij onze binnenkomst in het Albergse Morshuis is een zeer enthousiast goedemorgen hoorbaar. De ondernemer vertelt over de kapster die twee keer per maand in zijn zaak komt knippen. Een win-win situatie noemt hij het.
> Bekijk hier het juryrapport

» Download hier de nummers 81 t/m 90 van de Café Top 100 2015.

Reageer op dit artikel