artikel

Ranglijst Café Top 100 2015: de top 10 is bekend

Café

Café Groothuis uit Emmen mag zich een jaar lang het beste café van Nederland noemen. De zaak van Jan van Es is uitgeroepen tot nummer één van de Café Top 100 2015. Bekijk nu op Missethoreca.nl de complete ranglijst van de Café Top 100 2015.

Ranglijst Café Top 100 2015: de top 10 is bekend

1. Groothuis, Emmen

Groothuis uit Emmen mag zich een jaar lang het beste café van Nederland noemen. De zaak van Jan van Es is maandag 24 november uitgeroepen tot de nummer één van de Café Top 100 2015.
> Bekijk hier het juryrapport

2. De Bonte Koe, Purmerend

Café De Bonte Koe heeft de tweede plek behaald bij de Café Top 100 2015. Het bedrijf van Huub en Linda Arents schiet daarmee één plek omhoog ten opzichte van vorig jaar. Het jaar ervoor stond het Purmerendse café ook al op plek twee.
> Bekijk hier het juryrapport

3. De Gekroonde Suikerbiet, Zierikzee

Het jurybezoek aan de Gekroonde Suikerbiet was ook dit jaar weer een fenomenale ervaring. Het personeel, het interieur, de producten. In het juryrapport strijden lof en bewondering om voorrang.
> Bekijk hier het juryrapport

4. In de Karkol, Maastricht

Continuïteit is ongetwijfeld kenmerkend voor een goed bedrijf. Wat dat betreft zit ’t wel goed bij In de Karkol. Het sympathieke Maastrichtse café staat voor het negen opeenvolgende jaar in de top tien.
> Bekijk hier het juryrapport

5. Van Ruysdael, Heemskerk

Het tienjarig jubileum van Van Ruysdael wordt met een top-5-prolongatie extra feestelijk. Lex Rietveld en Sandy Kraakman hebben in het afgelopen decennium een grandcafé van formaat neergezet.
> Bekijk hier het juryrapport

6. In den Bockenreyder, Esbeek

Weinig bedrijven die we met zoveel liefde laten stijgen als deze parel in het hart van Noord-Brabant. Ad de Bruyn bestiert hier niets minder dan een juweel van een bedrijf op de grens van Nederland en België.
> Bekijk hier het juryrapport

7. In de Blaauwe Hand, Nijmegen

Met de achtste stijging in evenzoveel jaren, mag In De Blaauwe Hand zich dit jaar het beste café van Gelderland noemen. De fraaie stijging heeft te maken met de continuïteit, maar toch ook met één van onze recente bezoeken: een ware explosie van gastvrijheid avant la lettre.
> Bekijk hier het juryrapport

8. De Tijd, Oisterwijk

Liefst twintig plekken omhoog voor dit topbedrijf van John Cornelissen en Mirjan Theuns. En dit nadat ze dit jaar in de Terras Top 100 ook al van plek 62 naar 16 raceten. Dit is geen toeval en dat blijkt ook als we het lyrische juryrapport onder ogen krijgen.
> Bekijk hier het juryrapport

9. De Pintelier, Groningen

Na drie jaar weer terug in de top-10 van deze lijst, een klassieker van een café. Als we op een vrijdag namiddag binnenkomen zien we twee personeelsleden achter de bar aan het werk. De bardame is enthousiast en doet goedlachs haar werk.
> Bekijk hier het juryrapport

10. Samson, Nijmegen

Liefst twee Nijmeegse bedrijven in deze top-10. En voor Samson is dat bijna een gewoonte aan het worden. In de afgelopen acht edities van de Café Top 100 schommelde het bedrijf tussen plek zes en zestien. We schrijven het vaker: continuïteit is een kwaliteit.
> Bekijk hier het juryrapport

» Download hier de nummers 11 t/m 20 van de Café Top 100 2015.

Reageer op dit artikel