artikel

Café Top 100 2015 nr. 36: De Hete Brij, Zwolle

Café

De Hete Brij klimt gestaag in deze Top 100. Van 58, naar 42, naar plek 36 dit jaar. Het bruine café met een vrouwelijke touch blijft een topprestatie leveren. Buiten en binnen ziet alles er goed uit. Klein terrasje voor het pand en er tegenover – op het pleintje – nog een kleurig terras met zo’n 25 stoelen.

Café Top 100 2015 nr. 36: De Hete Brij,  Zwolle

De Hete Brij ademt de sfeer van een buurtcafé in de stad. Maar ook als onbekenden voelen we ons zeer welkom. Stamgasten zitten aan hun vaste tafel, aan de wand prijken portretten uit hun kindertijd met daartussen de grootouders van de eigenaresse. Op zondagmiddag krijgen alle gasten gratis een kopje soep, stamgast of toevallige passant. Smullen. Dit is een café zonder poeha, heerlijk ongedwongen met veel speciaalbieren. Liefhebbers kunnen er een bierproeverij reserveren en sinds deze zomer serveert De Hete Brij zijn eigen bier: Blonde Brij. Een zacht blond bier met vijf soorten hop met een milde bittere afdronk. Het biertje wordt gebrouwen bij Brouwerij Rodenburg in Rha.

Eigenaar: Elles Hetebrij

Site: Cafedehetebrij.nl

Prijs: fluitje € 2,20 / koffie € 2

Reageer op dit artikel