artikel

Café Top 100 2015 nr. 54: De Walrus, Leeuwarden

Café

Friese glorie in onze Café Top 100. De Walrus, het concept uit de koker van de Friese topondernemers Bas Hollenberg en Arjen Rusticus, komen we tegen op plek 54 en op 42. Bij de hoogste notering gaat het om het café in Sneek.

Café Top 100 2015 nr. 54: De Walrus, Leeuwarden

Terug naar de Walrus in de Friese provinciehoofstad Leeuwarden. Deze stijgt liefst 25 plaatsen. We zijn zwaar onder de indruk. Wat een prachtzaak met een mooi voorterras. Ons jurylid merkt op: ‘Prachtige gordijnen: van hoge kwaliteit en met zorg uitgekozen’ om eraan toe te voegen dat dit een metafoor is in dit café. ‘Grotesk, bijna brutaal zo mooi. Maar bovenal ook intiem met al haar ruimtes en trappen’, vermeldt het juryrapport. De bediening is eveneens top. We genieten van optimaal gastheerschap. Voor elke gast is er een persoonlijk woord of het nu een eter is of een genieter van een goed glas. De Walrus is met afstand het mooiste en beste bedrijf van Leeuwarden.

Gastheren: Martijn Stouten, Penny Hagendoorn en Koen Bramer
Site: Dewalrus.nl

Prijs: fluitje € 2,50 / koffie € 2,10

Reageer op dit artikel