artikel

Diefstal in de horeca: ‘Alle lekken komen boven water’

Café

‘Middels regelmatige controles met zeer nauwkeurige software komen alle lekken boven water,’ zegt Reinoud van Bochove van Sculpture Hospitality. Hij doelt op  overschenken, diefstal, eigen consumptie of derving als gevolg van gebrek aan kennis.

Diefstal in de horeca: ‘Alle lekken komen boven water’

Samen met een horecaondernemer dienen vervolgens stappen te worden genomen om lekkages  te reduceren tot een aanvaardbaar niveau, vervolgt Van Bochove.

Sculpture Hospitality houdt zich al 25 jaar bezig met voorraadbeheer en controles bij horecabedrijven om diefstal en derving tegen te gaan. Dit deed het van origine Canadese bedrijf al in 30 andere landen en sinds kort is Sculpture ook actief op de Nederlandse markt.

Vraag je je af hoeveel omzet je als horecaondernemer per jaar misloopt?

Vaak is er wel een vermoeden maar toch ben je niet in staat om de vinger op de zere plek te leggen. Overschenken, diefstal, eigen consumptie of gebrek aan kennis? Dit zijn zo maar enkele oorzaken die het bedrijfsresultaat negatief beïnvloeden.

20 procent omzetderving

Cijfers uit de praktijk laten zien dat dergelijke verliezen van serieuze omvang zijn en zorgen voor een omzetderving van wel 20 procent of meer.

The Harbour Club

Inmiddels heeft The Harbour Club Amsterdam voor de dienstverlening van Sculpture Hospitality gekozen. Stijn Hoppenbrouwers – F&B controller bij The Harbour Club: ‘Ondanks onze prille samenwerking zijn de resultaten nu al zichtbaar en zien we dat onze schenkkosten aanzienlijk zijn afgenomen. Een bijkomend voordeel is dat we nu eindelijk in staat zijn om accurate cijfers te poduceren waardoor we veel beter in staat zijn om te anticiperen op veranderende omstandigheden’. Bij een Canadese klant is het Sculpture gelukt om de schenkkosten met 10 procent te verminderen.

Alcoholhoudende dranken

Met behulp van software en jarenlange ervaring op het gebied van horeca-advies kan Sculpture Hospitality ondernemers helpen de oorzaken van omzetderving aan te pakken. ‘Met name op het gebied van (alcoholhoudende) dranken zijn er grote resultaten te behalen,’ zegt Reinoud Bochove. ‘Onze werkwijze is er op gericht om iedere discrepantie binnen het horecabedrijf bloot te leggen. Om dit te kunnen doen hebben we accurate verbruikscijfers die wij gedurende een proefperiode of ‘discovery’ voor de ondernemer vaststellen.

Deze proefperiode bestaat uit drie audits die we in een periode van één week uitvoeren. Hierbij maken we gebruik maken van onze software zodat we snel en accuraat een audit kunnen uitvoeren.

De ondernemer ontvangt na deze periode een tweetal uitgebreide rapportages die we uitgebreid bespreken. De prijs voor een dergelijke proefperiode is vanaf 295,00 euro (ex btw) en geeft een goed beeld van de situatie binnen het bedrijf.

Na deze proefperiode kun je besluiten om voor een langere periode samen met Sculpture Hospitality te werken aan een beter rendement van de onderneming. Er zijn verschillende pakketten met een prijs vanaf 175 euro (ex btw) per maand.

Reageer op dit artikel