artikel

Terras Top 100 2015 nummer 2 Alt Arcen, Arcen

Café

Een topprestatie voor Alt Arce. Plaats 2 in de Terras Top 100, na al die jaren in de lijst. Het bewijs dat continuïteit een absolute kwaliteit is die uiteindelijk wordt beloond.

Terras Top 100 2015 nummer 2 Alt Arcen, Arcen

Dit jaar is het sowieso prijs voor het Limburgse Alt Arce. Voor het tweede jaar op rij is dit de beste van de zuidelijke provincie. Een prijs om trots op te zijn lijkt ons. En de banieren die groot aan de gevel hangen van het monumentale pand, met de boodschap ‘Beste terras van Limburg’, mogen dus nog een jaartje blijven hangen. En het feest is nog niet voorbij, want Alt Arce verdient de zilveren plak van deze lijst in het jaar dat eigenaar Roger Hamelers zijn zilveren jubileum als ondernemer viert. In 25 jaar tijd heeft de sympathieke Limburger samen met zijn vrouw en hun hele team Alt Arce omgetoverd tot een topzaak. Eentje op een waanzinnige locatie waar het heerlijk wegdromen is aan de Maas. Maar ook zonder dit fenomenale uitzicht is dit een voorbeeldonderneming.

Ook top achter de schermen

Een topzaak run je alleen als je achter de schermen ook alles op orde hebt, en dat blijkt. Wanneer de jury wordt rondgeleid in het bedrijf, wordt achteloos de koelcel opengetrokken. Constatering: er zijn operatiekamers die er minder opgeruimd en verzorgd bijliggen. De vloer blinkt, alles staat netjes in kratten in de stellages, niks op de vloer, weinig dozen. Opgeruimder dan dit wordt het niet. Rechterhand op de vloer Dat Roger en vrouw Riny het ook aan de voorkant op orde hebben, blijkt uit hun bedrijfsleider die, terecht en sympathiek, van hen zo’n beetje alle credits krijgt. Emie van IJzendoorn,
‘m’n rechterhand’, aldus Roger. Zij traint nieuwkomers, runt het terras en is typisch zo’n medewerker die een ondernemer veel uit handen neemt en evenzo veel kopzorgen kan schelen.

Gedeelde lof

Het siert de ondernemers dat ze de credits voor hun terras ook bij hun bedrijfsleider neerleggen. Zo stond Roger er op dat ook Emie bij het gesprek met de hoofdjury aanwezig was. We zien het vaker bij dit soort zaken. Een ondernemer die alles onder controle heeft, vaak ook dankzij een topper op de vloer die in de gaten houdt of alles verloopt op het niveau dat nagestreefd wordt. Een onmisbare schakel tussen ‘vloer’ en ‘kantoor.’

Op naar de top

Limburg heeft zijn aandeel topterrassen, maar tussen al dat fenomenale geweld is Alt Arce dit jaar de beste, opnieuw dus. Tijdens de gesprekken met de hoofdjury vertelt met name Roger Hamelers vol overgave over het vak. Maar ergens bespeuren we een soort bescheidenheid, een gemoedelijkheid bij zowel Roger als bij Emie. En we zouden hen dan ook nog een laatste advies mee willen geven: schreeuw het van de daken, je bent niet alleen de nummer 1 van Limburg, je bent de nummer 2 van Nederland, een topprestatie!

Raadhuisplein 16
www.altarce.nl

Reageer op dit artikel