artikel

Terras Top 100 2015 nummer 25 De Poort, Leiden

Café

Altijd fijn een bezoekje te mogen brengen aan het mooie Leiden. En als dat bezoek dan ook nog eens naar het terras van De Poort leidt, beschouwen we dat als een bonus. Een terras dat ook zonder gasten nog gezellig oogt. Wat een plaatje!

Terras Top 100 2015 nummer 25 De Poort, Leiden

Visbrasserie De Poort is gevestigd in één van de twee nog overgebleven oorspronkelijke stadspoorten van Leiden. Een opvallend pand, sfeervol ingericht, met een in het oog springend serredeel dat grotendeels open gezet kan worden. Daarvoor, tot aan het water, het ruime terras, dat natuurlijk helemaal niet leeg is als we er plaatsnemen. Snel nadat de bestelling is opgenomen wordt deze uitgeserveerd. De vriendelijke medewerker pakt het glas verse jus d’orange keurig aan de onderkant beet om het bijna voorzichtig op tafel te zetten. Zoals het hoort. Als om de rekening wordt gevraagd komt daar gelijk de bon bij. Dat is geen vanzelfsprekendheid hebben wij tijdens onze bezoeken gemerkt. Hier gelukkig wel. Met een vriendelijk ‘tot ziens en een fijne avond, gaan we weer huiswaarts.

Haven 100
www.poort.nl

Reageer op dit artikel