artikel

Terras Top 100 2015 nummer 4 Ibiza, Almelo

Café

Bastiaan Loohuis en Dion Bottenberg brengen de zon naar Almelo. Met hun hippe club annex restaurant maken ze het verschil op het Amaliaplein.

Terras Top 100 2015 nummer 4 Ibiza, Almelo

Bastiaan Loohuis (30) en Dion Bottenberg (28) zijn pas vier maanden actief als horecaondernemers en staan nu al in de top-5 van de lijst. Dat is niet zo verwonderlijk, want als je het horecaplein oploopt, valt het terras van Ibiza meteen op. Een keurig terras met zomerse uitstraling door een mix van gekleurde loungestoeltjes, traditioneel terrasmeubilair en loungebanken met vrolijk gekleurde kussens.

Onderscheidend

Ibiza onderscheidt zich van de andere horecazaken op het plein. ‘We willen echt iets anders bieden dan de traditionele bruine kroeg die je in Almelo veel ziet’, verklaart Loohuis. Met oesters en coquilles op de kaart, een dj en vrolijke loungebanken is dat aardig gelukt. Gasten kunnen aan tafeltjes kiezen van een uitgebreide menukaart. Chef-kok Vincent Beekhuizen kookt Europese gerechten met seizoensgebonden producten, maar bereidt ook sashimi. De loungebanken met een vuurkorf nodigen uit tot een uitgebreide borrel, waarbij keuze is uit een groot aantal wijnen, champagne en de typische Spaanse specialiteiten als Tinto de Verano en Hierbas.

Gewaagd concept

De gasten waarderen het. Dion Bottenberg: Het was natuurlijk best spannend om te zien of het concept aan zou slaan. Almelo is natuurlijk geen Amsterdam. De mensen zijn hier nuchter en staan met beide benen op de grond. Ons concept is gewaagd en verrassend, maar we draaien nu al boven verwachting. Blijkbaar is Almelo toe aan iets nieuws.’

Club-functie

Door de combinatie van verschillende horecafuncties – café, restaurant en club – richt Ibiza zich op een brede doelgroep. ‘De verschillende functies lopen in elkaar over. Gasten die nog nagenieten van een diner kunnen gewoon blijven zitten als ’s avonds de dj geleidelijk zijn jazz, latin of urban beats inzet. We gaan ook niet schuiven met tafels, we willen de overgang subtiel laten verlopen’, zegt Bottenberg.

Visitekaartje

Het bedrijf scoort goed op uitstraling van het terras en de medewerkers en de kwaliteit van de bediening. De eigenaren zien het terras echt als het visitekaartje van de zaak. Loohuis: ‘We hebben het zonnigste terras van het plein. Op een zomerse dag is er plaats voor 80 gasten. Er lopen standaard twee medewerkers op het terras om de gasten te begroeten en te ontvangen en daarnaast één of twee runners. Service en snelheid vinden we heel belangrijk. Prachtig dat dit ook is opgemerkt door de mystery guests en de jury van de Terras Top 100.’

Prinses Catharina-Amaliaplein 4
www.ibiza-almelo.nl

Reageer op dit artikel