artikel

Terras Top 100 2015 nummer 40 ’t Zoete Genot, Arcen

Café

Arcen is een puik terrasdorp. Schuin tegenover de nummer 2, Alt Arce, vinden we aan dit knusse oude pleintje ook ’t Zoete Genot.

Terras Top 100 2015 nummer 40 ’t Zoete Genot, Arcen

Voordat we gaan zitten, nemen we even de omgeving in ons op. We willen niet te vaak het woord schilderachtig in de mond nemen, we komen namelijk nogal eens op zo’n plekje dankzij deze lijst, maar wat is het hier mooi.

Die ervaring beklijft als we het terras oplopen. Zodra we naar het enige vrije tafeltje lopen, worden we begroet door een medewerker met volle handen. Twee tellen later is ze terug om het tafeltje schoon te maken en ondanks dat ze geen handheld heeft neemt ze toch onze bestelling op. Die geeft ze vervolgens meteen door aan een collega die wél een handheld heeft. Wat een service. Op een mooie dag als deze is er ruim voldoende personeel om het forse en fraai gelegen terras te bedienen. De panden zijn historisch, het terras is met het stijlvol zwarte meubilair modern, maar het detoneert niet met de omgeving. Ook parasols en bedrijfskleding zijn zwart, waardoor het een duidelijk geheel vormt.

Raadhuisplein 8
www.zoetegenot.nl

Reageer op dit artikel