artikel

Terras Top 100 2015 nummer 67 Olivier, Leiden

Café

Wat een plaatje! Op een bijzondere locatie, in het voormalig Sint Elisabeth Ziekenhuis Leiden, zit het Belgisch biercafé Olivier. Het pand werd in 1892 gebouwd voor de Zusters van de congregatie van de Franciscanessen.

Terras Top 100 2015 nummer 67 Olivier, Leiden

Die namen er liefdevol de zorg voor de zieken en zwakken op zich. Omdat de congregatie meer panden aankocht, ontstond een bijzondere binnentuin die vandaag de dag als terras dienst doet. Hoewel op deze prachtlocatie niet meer voor patiënten wordt gezorgd, worden gasten er wel in de watten gelegd. Niet alleen door de omgeving en de prima producten, maar met name door het personeel dat vlot, keurig en vriendelijk is. ‘Goedemiddag’, ‘Alstublieft’, ‘Tot ziens’ − kleine moeite, groot gebaar.

Het terras ziet er daarnaast aantrekkelijk en schoon uit. Onze mystery visitor is dan ook helder in de conclusie: ‘Ga zo door met het bedienen van de gasten.’ Het lijkt allemaal zo voor de hand liggend, maar pas als je het beleeft, waardeer je het weer. En dat weten ze hier in Leiden maar al te goed.
Hooigracht 23
www.cafe-olivier.be

Reageer op dit artikel