artikel

Café Top 100 2015-2016 nummer 17: Arendsnest, Amsterdam

Café

Ondernemer en bierprofessor -zeggen wij op de meest eerbiedwaardige toon- Peter van der Arend is bezig met een heus bier-imperium in de hoofdstad. In juni van dit jaar opende hij er in samenwerking met Jopen het Jopen Proeflokaal, en in februari was daar al het nieuwe Craft & Draft.

Café Top 100 2015-2016 nummer 17: Arendsnest, Amsterdam

In 2009 zag zijn BeerTemple het licht, maar in deze lijst gaat het om zijn eerste wapenfeit: Proeflokaal Arendsnest, dit jaar al weer vijftien jaar in de Amsterdamse binnenstad. Een café met louter Nederlandse bieren, dertig op tap en zo’n honderd op fles. Dit jaar kwamen de heren van U2 zelfs even bier proeven. Hopelijk waren ze net zo onder de indruk als hij. Niet alleen van het bier, ook van de gastvrijheid en de service die we mochten ervaren. Als onze mystery visitor op bezoek komt, wordt deze warm en gemeend welkom geheten. Gezien het enorme aantal bieren dat Arendsnest heeft, vragen we om advies. De bardame, keurige uitstraling, verwijst naar het grote bord en geeft een uitgebreide toelichting. Wat een topper! Ze sluit naadloos aan bij het niveau van dit café.

Herengracht 90, Amsterdam
Arendsnest.nl

Fluitje geen
vaasje (25 cl) €3
koffie: geen

Reageer op dit artikel