artikel

De Gelderse Bierkaart: Hofs Blondje – D’n Drul

Café 362

Misset Horeca zoekt de beste bieren per regio. Een jury van erkende bierspecialisten proeft zodoende de bieren die brouwers insturen en zetten deze op de bierkaart. Als eerste De Gelderse Bierkaart. 24 bieren werden er geproefd, 9 kwamen er op de kaart. In deze aflevering, nummer 2: Hofs Blondje van brouwerij D’n Drul uit Groesbeek.

De Gelderse Bierkaart: Hofs Blondje – D’n Drul

In Groesbeek, tegen de Duitse grens, wordt sinds een paar jaar in de brouwketel geroerd door Roland en Wilma Boschman. Een duo met ambitie. ‘Vanuit een prominent pand in het centrum van Groesbeek, willen ze Groesbeek, Nederland en vervolgens de hele wereld kennis laten maken met het beste wat de brouwerij te bieden heeft’, lezen we op de site. Met hun Hofs Blondje eindigen ze op plek twee bij De Gelderse Bierkaart.

‘Bitter, tropische afdronk’

Het Hofs Blondje is een smakelijke, verfrissende en koperkleurige bovengister. Het frisse karakter wordt mede veroorzaakt door de ruim aanwezige koolzuur. Ondernemer en jurylid Maik van Heerd: ‘Fris, fruitig, droog en bitter. Mooie body’. ‘Fruitig, vol, hoog in alcohol en tropische afdronk’, zegt Ivo Thijssen, jurylid en biersommelier.

Alcohol: 7%
Schenktemperatuur: 6-8 C
Beschikbaar: Fles 33cl
Categorie: Verfrissend / bitter
Brouwerij: D’n Drul

 


Reageer op dit artikel