artikel

De Gelderse Bierkaart: Royal Rha – Brouwerij Rodenburg

Café 963

Misset Horeca zoekt de beste bieren per regio. Een jury van erkende bierspecialisten proeft zodoende de bieren die brouwers insturen en zetten deze op de bierkaart. Als eerste De Gelderse Bierkaart. 24 bieren werden er geproefd, 9 kwamen er op de kaart. In deze aflevering, nummer 4: Royal Rha van brouwerij Rodenburg uit Rha.

De Gelderse Bierkaart: Royal Rha – Brouwerij Rodenburg

In het Achterhoekse Rha blijft de Engelsman Steve Gammage werken aan zijn reputatie van meesterbrouwer. Een complete waslijst aan internationale oorkondes en medailles wist hij al te verzamelen met zijn bieren die getooid gaan met namen als Brok in de Keel, IJsselweiss en Nightporter. De Royal Rha scoorde goed en staat daarom op De Gelderse Bierkaart.

Geen slap gedoe

Gammage houdt niet slap gedoe. Zijn bieren hebben ‘bite’ en karakter. Dat geldt ook voor de Royal Rha. Een ‘International Style Pale Ale’. Het bier is niet zo bitter als de afkorting IPA doet vermoeden maar werd juist geprezen om zijn balans tussen bitter en de zoet-fruitige tonen die doen denken aan abrikoos. ‘Zoet en bitter in de smaak. Tropische hop. Roze peper geeft iets van kruidigheid’, zegt biersommelier Kim Lentjes. ‘Goede, volle zoetige smaak. Lekker in balans’, meent collega biersommelier Ivo Thijssen.

Alcohol: 6%
Schenktemperatuur: 6-8 graden
Beschikbaarheid: fles 33 cl / fust
Categorie: zoet (IPA)
Brouwerij: Rodenburg

Reageer op dit artikel