artikel

Mijn zomerbier: FF Lekker met je Bek in het Zonnetje

Café 232

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is
het onderscheid ten opzichte van de rest. Ditmaal Peter van der Arend.

Mijn zomerbier: FF Lekker met je Bek in het Zonnetje

Peter van der Arend is liefhebber, kenner en ondernemer. Daarnaast blogt hij regelmatig voor Misset Horeca. De bieroloog heeft met Arendsnest, BeerTemple, Craft & Draft en Jopen Proeflokaal vier befaamde biercafés in Amsterdam. Zijn zomerfavoriet? ‘FF Lekker Met Je Bek in Het Zonnetje.’

Tropisch fruit

De niet alledaagse naam van het bier doet al een vermoeden uitgaan van een brouwerij, iets wat door Van der Arend bevestigd wordt. ‘Een ideaal terrasbiertje van brouwerij Het Uiltje in Haarlem.’ Het is vooral de smaak die de ondernemer, liefhebber en kenner goed kan bekoren. ‘Het bier is lekker hoppig en vol van tropisch fruit, citroen en heeft ook nog een lichte karamelsmaak. De nasmaak is kort, maar kruidig en ook weer hoppig. Het nodigt uit om nog een slok te nemen. Kortom, een heerlijke session IPA met veel smaak en, met 3,6%, weinig alcohol.’
Brouwerij: Uiltje, Haarlem
Uiltjecraftbeer.com