artikel

Mijn zomerbier: Kwaremont

Café 954

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest. In deze aflevering Anton Tielen van ’t Hemeltje in Bloemendaal.

Mijn zomerbier: Kwaremont

‘Overgewaaid uit het zuiden, gaat het hier volgens mij aanslaan.’ Anton Tielen van café ’t Hemeltje in Bloemendaal noemt Kwaremont als hét zomerbier voor 2016. ‘Mooi, pittig blond bier met een goed verhaal.’

‘Goed in de markt gezet

‘We wilden eens wat anders,’ vertelt Tielen. In zijn café –de nummer 5 in de meest recente Café Top 100, schonk hij lange tijd Petrus van De Brabandere. Van dezelfde brouwerij kiest hij nu Kwaremont. ‘Het is een bier voor wielrenners, zo wordt ’t ook goed in de markt gezet. Het alcoholpercentage is gelijk aan het stijgingspercentage van gelijknamige helling in de Ardennen, 6,6 procent. Kortom een goed verhaal, een lekker bier met een mooi glas. Ook niet onbelangrijk.’ Uiteraard kan Tielen zich prima vinden in de smaak. ‘Lekker pittig blond bier. Ik verwacht er veel van.’
Brouwerij: De Brabandere, Bavikhove (B)
Kwaremontbier.be

Reageer op dit artikel