artikel

De Gelderse Bierkaart: Jonkheer Tripel – Brouwerij Wittenburg

Café 1011

Misset Horeca zoekt de beste bieren per regio. Een jury van erkende bierspecialisten proeft zodoende de bieren die brouwers insturen en zetten deze op de bierkaart. Als eerste De Gelderse Bierkaart. 24 bieren werden er geproefd, 9 kwamen er op de kaart. In deze aflevering, nummer 6: de Jonkheer Tripel van Brouwerij Wittenburg uit Zevenaar.

De Gelderse Bierkaart: Jonkheer Tripel – Brouwerij Wittenburg

Stadsbrouwerij Wittenburg maakt al sinds 2008 meerdere bieren en doet dat in Zevenaar. Aanvankelijk op landgoed ‘Sevenaer’ wat de naam Jonkheer verklaart. In 2015 werd een eigen proeflokaal betrokken in het hart van dit stadje. Het uit twaalf bieren bestaande assortiment kan er niet alleen worden geproefd, ook het brouwen ervan gebeurt sinds die tijd hier.

Verwarmend bier

De geproefde tripel viel in de smaak dankzij het kruidige en fruitige karakter. Meerdere proevers merkten op zowel iets appeligs als toetsen van zoethout en karamel te proeven. ‘Fris en fruitig. Een volmondig bier’, proefde Maik van Heerd. Peter van der Arend: ‘Volmondig, verwarmend en zoet. Prima bier, al neem je er waarschijnlijk maar eentje van.’

Alcohol: 7,8%
Schenktemperatuur: 8-10 graden
Beschikbaar: fles 33cl en fust
Categorie: volmondig
Brouwerij: Wittenburg