artikel

De Gelderse Bierkaart: ’t Goey Goet – Brouwerij Openluchtmuseum

Café 1007

Misset Horeca zoekt de beste bieren per regio. Een jury van erkende bierspecialisten proeft zodoende de bieren die brouwers insturen en zetten deze op de bierkaart. Als eerste De Gelderse Bierkaart. 24 bieren werden er geproefd, 9 kwamen er op de kaart. In deze aflevering, nummer 8: ’t Goeye Goet van brouwerij Nederlands Openluchtmuseum Arnhem.

De Gelderse Bierkaart: ’t Goey Goet – Brouwerij Openluchtmuseum

‘Een bier om in de wispelturige aanloop van het voorjaar van te genieten.’ De eigen woorden van de brouwer over zijn Lentebier zijn wel erg van toepassing op het voorjaar van 2016. Eind april werden mooie terrasdagen nog net zo makkelijk afgewisseld met felle hagelbuien. Het Lentebier dat op het terrein van het Arnhemse Openluchtmuseum wordt gebrouwen is één van de vijf seizoensbieren die hier afwisselend worden gemaakt. De nummer 3 op de Gelderse Bierkaart, de tripel, behoort wel tot het standaard assortiment.

Koolzuur-pareling

Iets van het karakter van dit bier is ook te herkennen in het Lentebier. Waarschijnlijk omdat dezelfde gist wordt gebruikt. Ook de herkenbare zoetigheid van de zware broer is een belangrijk kenmerk van dit bier. Opvallend bij deze Lentebok is de mooie koolzuur-pareling die het bier een verfrissend karakter bezorgt. ‘Lekker doordrinkbaar met weinig hopbitters en een fijne schuimkraag’, zegt biersommelier Ivo Thijssen. ‘Een fris en hopbitter bier. Niet heel hoog in alcohol. Mooie kruidige geur van de hop en een bittere afdronk’, proeft collega Kim Lentjes.

Alcohol: 6%
Schenktemperatuur: 6-8 graden
Fles: 33cl en fust
Categorie: verfrissend / kruidig
Brouwerij: Openluchtmuseum

Reageer op dit artikel