artikel

Mijn zomerbier: Leffe Bruin

Café 910

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest. Deze keer Riet de Kort, van Café Top 100-winnaar In den Bockenreyder.

Mijn zomerbier: Leffe Bruin

‘Ik ben geen bierdrinker, maar als ik een biertje drink, dan neem ik ook een Leffe Bruin.’ Riet de Kort, samen met haar broer Ad de Bruyn eigenaar van Café Top 100-winnaar In den Bockenreyder noemt het donkere bier van Leffe als hét zomerbiertje. ‘Zowel op het terras als in het café is dit het best verkopende biertje, al jaren.’

‘Meeste van Nederland’

In den Bockenreyder verkoopt de bruine versie al zo lang als ze zich kan heugen. ‘En ik denk dat wij wel het meeste Leffe Bruin van heel Nederland verkopen.’ Veel moeite hoeft ze daar niet voor te doen zegt ze. ‘Nee, wij geven het geen extra aandacht of iets dergelijks, mensen bestellen het gewoon graag. Waarom? Nou, we zitten wel dicht tegen de Belgische grens aan, maar veel niet-Belgische gasten drinken het ook heel graag.’
Brouwerij: Stella Artois, Leuven (B)
Leffe.com

Reageer op dit artikel