artikel

Mijn zomerbier: Mein Grünes

Café 898

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest. Deze keer bierkenner en uitbater van het Groningse café De Toeter, Maik van Heerd.

Mijn zomerbier: Mein Grünes

Voor zijn Groningse café De Toeter laat hij z’n eigen speciaalbieren brouwen en daarnaast is Maik van Heerd initiator van het Gronings Bierfestvial, dat dit jaar haar zesde editie kent, begin april in de Martinikerk. De ondernemer is liefhebber en kenner. Hij noemt Mein Grünes als favoriet. ‘De tijd ver vooruit als kwalitatief hoogstaand bier.’

‘Mooi in balans’

Mein Grünes wordt gebrouwen bij brouwerij Schneider uit het Beierse Kelheim. Van Heerd: ‘Dit is een organic weizenbier op basis van 50% tarwe, met een goede body. Het is mooi in balans, lekker fris, heeft een mooi bittertje en is goed doordrinkbaar.’ Mein Grünes was in 2010 bier van de maand bij de ABT-cafés. Van Heerd: ‘Fantastisch bier en binnen anderhalve week uitverkocht kan ik me nog goed herinneren. Ze zijn hun tijd ver vooruit met een kwalitatief zeer hoog biologisch bier. Afgelopen jaar nog gedronken in Beieren heerlijk!’
Brouwerij: Schneider Weisse, Kelheim (D)
Schneider-weisse.de


Reageer op dit artikel