artikel

Mijn zomerbier: Paulaner

Café 890

In de voorbereiding op het nieuwe zomerseizoen ondervroeg Misset Horeca tien ondernemers en bierkenners naar hun favoriete zomerbier. Welk bier past goed bij het warme jaargetijde en wat is het onderscheid ten opzichte van de rest. Wij vroegen het Jos de Winter, ondernemer en eigenaar van café De Dikke Dries in Utrecht.

Mijn zomerbier: Paulaner

In hartje Utrecht runt Jos de Winter Café De Dikke Dries. Al ‘heel lang, zeker een jaar of 10’ voert hij daar Paulaner op fles. Een mooi zomerbiertje vindt hij. ‘Gewoon goed, zonder al te veel poespas.’

‘Weinig poespas’

De Winter hoeft niet al te lang na te denken over zijn favoriete zomerbier. ‘Dan ga ik voor de Paulaner. Een mooie strakke ‘Hefe Weisse’. Niet al te zoet, weinig poespas, gewoon een smaakvol zomerbier.’ Erg veel extra promotie heeft het bier niet nodig volgens De Winter. ‘Nee, het staat gewoon op de bierkaart en het verkoopt zichzelf prima. Ik heb het nu al heel lang op de kaart staan, zeker een jaar of tien en het verkoopt gewoon heel goed.’
Brouwerij: Paulaner, München (D)
Paulaner.de

Reageer op dit artikel