artikel

De Limburgse Bierkaart: Donkere Draak – Beesels Drakebeer

Café 1222

Misset Horeca zoekt de beste bieren per regio. Een jury van erkende bierspecialisten proeft de bieren blind die brouwers insturen en zetten deze op de bierkaart. Nu is Limburg aan de beurt. De nummer 11: Donkere Draak.

De Limburgse Bierkaart: Donkere Draak – Beesels Drakebeer

Donkere Draak is het derde bier van De Brouwschuur in deze Top 11 van lekkerste Limburgse bieren. Het bier wordt gebrouwen ter gelegenheid van het Draaksteken in het Limburgse Beesel. Een grootschalig en theatraal evenement dat is gebaseerd op de eeuwenoude legende van St. Joris en de Draak. Het vindt zeker al sinds 1736 plaats. De zes avondvoorstellingen van het Draaksteken zijn dit jaar op 12-13-14-18-19 en 20 augustus. Een goed glas Drakebier zal na afloop zeker smaken.

Bekijk ook: Refilltje van Jupiler: voor de gast die nog een biertje wil

‘Beetje ‘rauch”

Dit donkere bier valt op door zijn volle schuimkraag. Daaronder een bier dat zich volgens De Toeter eigenaar Maik van Heerd laat omschrijven als: ‘Lekker volmondig met een mooi zoetje.’ Biersommelier Ivo Thijssen proeft juist ook iets kruidigs. ‘Een zuurstok geur met een beetje rauch ook.’ Rokerig is ook wat horecajournalist Sander van Werkhoven herkent. ‘De geur is minder dan de smaak.

Alcohol: 7,3%
Schenktemperatuur: 6 – 8 C
Beschikbaarheid: fles 33 cl
Categorie: Kruidig
Brouwerij: Beesels Drakebeer

Reageer op dit artikel